Safer Internet Day

Wat is de Safer Internet Day?

 

De Safer Internet Day is een jaarlijks terugkerende dag (iedere tweede dinsdag van februari) waarop in meer dan 100 landen in de wereld aandacht wordt gevraagd voor veilig internetgebruik door jongeren. Tijdens de Safer Internet Day 2016 stond het thema ‘Play your part for a better internet!’ centraal.
De Safer Internet Day is een initiatief van de Europese Commissie (Safer Internet Programm, DG CONNECT) en wordt gecoördineerd door Insafe, het Europese netwerk van Safer Internet Centers. Er zijn 30 Safer Internet Centers, één in ieder van de 27 lidstaten en ook in IJsland, Noorwegen en Rusland. Deze Safer Internet Centers bestaan uit een Awareness Center, Helpline en Hotline. In Nederland vormen Veiliginternetten.nl (ondergebracht bij ECP), het Meldpunt Kinderporno op Internet en Mediawijzer.net het Safer Internet Center. Zij vragen in Nederland aandacht voor deze dag.

Meer informatie:

Bekijk voor een overzicht van internationale activiteiten de website van de Europese Safer Internet Day: www.saferinternetday.org

Klik hier voor meer informatie over het Insafe netwerk de website.