Activiteiten

 • Meldknop.nl: trusted flagger

  In 2012 is website www.meldknop.nl gelanceerd. Op deze site kunnen jongeren terecht voor informatie over en advies bij vervelende ervaringen op internet. Meldknop.nl heeft inmiddels ruim 200.000 bezoekers gehad. Op Safer Internet Day 2014 heeft Meldknop.nl ook de trusted flagger status gekregen. Hiermee kan Meldknop.nl uitzonderlijke online problemen met hoge prioriteit melden bij een van de deelnemende bedrijven. Lees het volledige dossier op digibewust.nl.

   

  Kinderen gaan steeds jonger online en gebruiken internet steeds intensiever. Internet is leuk en handig, maar helaas kan het ook… lees verder

 • De beste gratis apps voor kinderen

  Download of bestel deze nieuwe kleurrijke brochure met een overzicht van de beste gratis apps voor kindern in de basisschool-leeftijd.

   

  Ook geeft de brochure tips aan ouders over hoe je je kind kunt begeleiden op de tablet. De uitgave is gemaakt door stichting Mijn Kind Online in samenwerking met Digibewust en KPN en is gratis te downloaden of te bestellen.

   

   

  Om de kwaliteit van de apps te testen, heeft een team van recensenten een lijst met objectieve kwaliteitscriteria gebruikt. Deze lijst is gebaseerd op de criteria voor apps en… lees verder

 • 11 februari: Première Theatervoorstelling LIKE ME

  De nieuwe interactieve theaterervaring voor ouders LIKE ME is in premiere gegaan.

   

  Deze voorstelling gaat over pesten en de invloed van social media daarop. De voorstelling – gemaakt door Theatergroep PlayBack – is bedoeld voor ouders van jongeren van 11-18 jaar. Zij krijgen inzicht in de belevingswereld van hun zoon of dochter en maken kennis met de strijd van jongeren om erbij te horen. Digibewust, UPC Nederland, Pestweb en stichting Kinderpostzegels ondersteunen deze voorstelling.

   

  Hoewel pesten er altijd geweest is, wordt het steeds serieuzer genomen. Dit laat ook de Pestwet zien, die… lees verder

meer

Editie 2010


Think B4 U Post


Think B4 U Post!, dit was het thema van het jongerendebat dat Digivaardig & Digibewust in samenwerking met het Meldpunt Kinderporno op Internet organiseerde op de Europese Safer Internet Day. De tweede dinsdag van februari is namelijk sinds zeven jaar uitgeroepen tot Safer Internet Day in heel Europa. Tijdens het jongerendebat konden 80 leerlingen van het Gymnasium Haganum in Den Haag in discussie gaan met Inge Terwoert (zedenrechercheur Politie Amsterdam-Amstelland), Nicolette van Dam (presentatrice en actrice), Nine Ludwig (Hyves), Ruud de Jonge (Microsoft) en staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken).

 

Centraal stond de vraag: denk je na over welke informatie je wel en niet achterlaat via bijvoorbeeld MSN, Hyves of Facebook en wat hiervan de consequenties zijn?

 

Na een korte warming-up door debatleider Koert-Jan de Bruijn (bekend van o.a. GTST) brandden de vragen los. Onderwerpen die aan bod zijn gekomen: online vriendschappen onderhouden, oude bekenden via internet terugvinden, berichtjes plaatsen, blogs bijhouden, filmpjes delen, werkgevers die sollicitanten googlen, bewaren van gespreksgeschiedenis door MSN.

 

De leerlingen van het Haganum zeggen dat ze zich wel degelijk bewust zijn van wat zij op internet plaatsen. Of zij echt zo goed nadenken voordat zij iets online zetten, kunnen de leerlingen van het Haganum en andere jongeren testen met de online game ‘Think before you post’.  De boodschap van deze game is niet dat je helemaal niets persoonlijks op internet mag zetten, maar het richt zich op het laten nadenken over wat het wel of juist niet achterlaten van bepaalde informatie voor gevolgen kan hebben. De game kan gespeeld worden via www.thinkbeforeyoupost.nl.
 

Nieuws

meer

Twitter#SID2014